Vetlog
Image default
Bedrijven

Waarom zouden we afval persen?

Wat gebeurd er eigenlijk met vuilnis nadat we het weg gooien? Misschien denken we er niet genoeg over na, hoewel dat wel steeds meer gebeurd. Vooral sinds afval scheiden populairder werd, groeide de vragen over afval. Nadat wij afscheid nemen van ons afval wordt het opgehaald maar over het verdere levens verloop weten we weinig. Een stap voor het ophalen van het afval bij bedrijven en na het ophalen van het afval bij consumenten is het stinkende afval persen. Het spreekt voor zichzelf, afval persen is het samendrukken van alle overblijfselen, maar waarom doen we dat eigenlijk? Want dit is iets meer dan duwen en hopen dat de zak niet scheurt.

Afval persen consumenten hun afval

Het afval persen bij consumenten is voor de verbranding en na het scannen. Het scannen is het uithalen van materialen die niet verbrand kunnen of mogen worden. Het nut van het persen is hier vooral dat de verbranding dan gemakkelijker en sneller verloopt. De machines zijn hier allemaal op de balen ingesteld.

Afval persen bedrijven

Veel bedrijven hebben hun eigen afval pers om het afval persen alvast te doen. Bij sommige bedrijven is dit een kartonpers voor alle dozen of een papierpers voor al het oude papier, bij anderen is het een pers voor alles. Bedrijven persen hun afval samen omdat deze balen makkelijker te vervoeren zijn, omdat het minder ruimte inneemt in opslag en omdat er zo minder vaak afval opgehaald hoeft te worden. Op deze manier maakt het bedrijf minder kosten, zo verdienen zij het geld van de afval pers vaak binnen een aantal jaren al weer terug. Het brengt erg veel gemak met zich mee. Vooral in supermarkten en groothandels zijn deze persen populair. Ook veel fabrieken hebben hun eigen pers met soms een aparte ruimte voor de afvalverwerking.