Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Een lage bloeddruk kan ook gevaarlijk zijn

Je bloeddruk kan veel dingen zeggen over je lichaam. Iedereen weet wel dat een hoge bloeddruk niet gezond is voor je. Er zijn mensen die ook medicijnen slikken voor hun hoge bloeddruk. Er zijn ook mensen die last hebben van een lage bloeddruk. Je zou kunnen denken dat een lage bloeddruk gewoon gezond is. Mensen met een lage bloeddruk hebben een goede conditie. Tenminste dat is normaal gesproken zo. Het kan ook betekenen dat je een onderliggen probleem hebt met je lichaam. En dan is er dus iets mis met de gezondheid. Je kunt je bloeddruk zelf opmeten met een bloeddrukmeter, deze kun je bestellen bij shopvoorgezondheid.

Nu zal ik in dit artikel uitleggen waarom een lage bloeddruk ongezond kan zijn en wat de oorzaken hiervan kunnen zijn.

Het is niet gezond om een lage bloeddruk te hebben omdat je bloed bepaalde voedingsstoffen door je lichaam transporteert. Een te lage bloeddruk kan er ook voor zorgen dat je zuurstof niet genoeg word getransporteerd en dan kan er weefsel afsterven omdat het zuurstoftekort heeft.

Je kan een te lage bloeddruk hebben als je hartproblemen hebt. Als je hart minder kracht heeft om bloed door te pompen krijg je een lage bloeddruk.

Ook endocriene problemen kan de oorzaak zijn van een lage bloeddruk. Dit houd in dat je hormonale stelsel niet in orde is. Je kan bijvoorbeeld last hebben van je alvleesklier of je schildklier. Dit is niet gezond voor je lichaam als dit niet in orde is.

Een lage bloeddruk kan ook veroorzaakt worden door uitdroging. Als je lichaam te weinig vloeistof in je systeem heeft dan stroomt er te weinig vloeistof in je bloedvaten. Dat komt omdat je bloed ook uit water bestaat. Het volume in je bloedvaten word dan minder waardoor je een lagere bloeddruk krijgt.

Kortom een lage bloeddruk is dus ook niet gezond, het word veroorzaakt door verschillende gezondheidsproblemen in je lichaam.

 

http://www.shopvoorgezondheid.nl

Gerelateerde artikelen

Een goedwerkende laptop is onmisbaar

De manier waarop de pandemie ons koopgedrag verandert

Goede indringverf voor schoenen