Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat gebeurt er bij onderhoud aan de cv-ketel?

 

U zal het vast wel een keer moeten doen of u heeft het vast al een keer laten doen: onderhoud aan de cv-ketel. Veel mensen hebben hier hun vraagtekens bij over de werkzaamheden die worden uitgevoerd door de loodgieter of installateur. In dit artikel leest u wat er precies wordt gedaan tijdens het onderhoud, zodat u volgende keer zelf met uw loodgieter kan nagaan wat hij heeft gedaan en mocht hij dan nog wat vergeten zijn aan te pakken, kunt u hem daarop atenderen.

Rookgassen check

Tijdens dat uw cv-ketel hard werkt om uw water warm uit de kraan te krijgen, komen er verschillende rookgassen vrij. In deze rookgassen kunnen gassen zitten die schadelijk zijn voor het mensenlijk lichaam. Voorbeelden hiervan zijn koolmonoxide en koolstofdioxide. Tijdens het onderhoud checkt de loodgieter of installateur of deze gassen niet vrij komen en kijkt hij of de waardes goed zijn.

Afstelling

Wanneer een cv-ketel op de juiste manier is afgesteld kan het u in de portomonee besparen, omdat uw ketel minder energie verbruikt. Tijdens het onderhoud zorgt de vakman voor de juiste afstelling waardoor u minder geld gaat betalen. Daarnaast is de afstelling belangrijk voor een optimale werking van uw cv-ketel.

Contract

Om geld te besparen kan het ook financieel verstandig zijn om een onderhoudscontract af te nemen. Zo bent u verzekerd van een goed werkende cv-ketel en weet u zeker dat er iemand voor u klaar staat in het geval van nood. Veel loodgieters bieden namelijk als extra service aan dat u – wanneer u een onderhoudscontract afneemt – ten alle tijden geholpen wordt. Dit doen ze omdat ze door het onderhoud precies weten wat de staat is van uw cv-ketel.

 

Gerelateerde artikelen

Website laten bouwen Rotterdam

De manier waarop de pandemie ons koopgedrag verandert

Krullend haar en shampoo