Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Geld besparen doe je zo

Maak een wekelijkse “gelddate”. Beloof eens per week te gaan zitten met je geld voor een gelddate. Werk in deze periode uw budget bij, bekijk uw rekeningen en houd uw voorgang bij aan uw financiële doelen. Zoals elke relatie, als u wilt dat uw financiële leven verbetert, moet u tijd doorbrengen met uw geld.

 

Plan uw maaltijden voor de week als een echte inkoopmanager, maar dan zonder lastige facturatie. Een paar uur per weekend boodschappen doen in de supermarkt en maaltijden voor de week zal je zeker geld besparen, want uit eten gaan is de nummer 1 uitgave voor de meeste huishoudens. Door thuis te eten, bespaar je geld dat anders zou worden uitgegeven aan belasting en fooi – en je bespaart meestal ook calorieën.

 

Host eens een etentje. Hoe meer vrienden je hebt, hoe meer geld je uitgeeft aan lunches, verjaardagsfeestjes en geschenken. Schakel die uit en laat iedereen samenkomen om een potje te koken in plaats van een chic diner te plannen. Laat iedereen gewoon zijn of haar favoriete gerecht meenemen. Op deze manier kunt u geld besparen dat u zou uitgeven aan restaurants, zoals belasting en fooi. Daarnaast zult u meestal ook een intiemere maaltijd samen hebben.

 

Maak thuis koffie. Dit is niet mijn favoriet, want ik ben absoluut dol op het bezoeken van koffietentjes en het drinken van heerlijke biologische koffie. Het uitgeven van vier tot vijf euro per dag gaat echter zeker oplopen. Dus probeer mijn aanpak en sta jezelf toe een paar dagen per week koffie te kopen in een koffietentje, en de rest van de tijd het thuis te doen.

 

Werk meer. Als je veel aan het werk bent, is er niet veel tijd over om te winkelen en geld uit te geven. Dus blijf bezig en volg een carrière waar je van houdt.

Gerelateerde artikelen

Leuke ideeën voor in de maand april

Het drukke schema van de mens

Luister eens naar uw klanten..