Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Goede indringverf voor schoenen

Leer is een materiaal dat is vervaardigd uit een bepaalde soort dierenhuid. Zo komt leer gemaakt van koeien en varkens veel voor. Soms is het leer ook omstreden. Dan wordt het bijvoorbeeld gemaakt van beschermde diersoorten of worden dieren op een verkeerde manier om het leven gebracht om er leer van te maken. Leer is een natuurproduct en wordt daarna goed behandeld zodat het jaren meekan.

 

Van de gevonden ijsmummie is bekend dat deze lederen voorwerpen met zich droeg die nog bijna geheel intact waren gebleven. Leer kan echt heel lang meegaan en is dus eigenlijk een luxe keuze als het kleding of schoenen betreft. Een motorrijder heeft vaak een leren jasje aan. In de eerste plaats omdat het leer goed het lichaam beschermt bij een eventuele val, maar het ziet er natuurlijk ook stoer uit om in een zwarte leren jasje je rondjes te maken. De dierenhuid wordt eerst gereinigd en alle bacteriele stoffen worden er vanaf gehaald. Door de verschillende kwaliteit van verschillende huiden is de prijs van het leer ook verschillen. Met een schraapmachine wordt de binnenkant van de huid ook goed schoon geschraapt.

 

Het leer kan ook geverfd worden. Hiervoor is speciale leerverf nodig, want anders zal de verf niet lang standhouden. Met speciale leerverf maak je van ieder lederen product weer een product als nieuw. Kies bijvoorbeeld voor schoenverf wit om een verbluffende indruk achter te laten. Wat ook een goede optie is, is zogenaamde indringverf leer.  Hiermee kan je de kleur van ieder glad leren oppervlak veranderen. Je kunt er uitstekend schoenen, zadels, riemen, portemonnees en van alles mee verven. Let er op hoeveel verf je gebruikt. Hoe meer verf je gebruikt, hoe donkerder de kleur zal worden. Test dit eerst even goed uit, voor je begint met de hele schoen of bank te verven. Kijk op een klein oppervlak wat het beste werkt.

 

https://www.leerverfshop.nl/