Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Wanneer wordt borstvergroting vergoed?

Vrouwen hebben vaak uiteenlopende wensen, zo ook op het gebied van borstoperaties. De meeste willen gewoon een grotere cupmaat, maar er zijn ook vrouwen die bijvoorbeeld totaal geen borstontwikkeling hebben of waarbij de ene borst groter is dan de andere. Een borstvergroting zou in deze gevallen met noodzaak zijn de een vrouw die van cup C naar D wilt. Dan is de vraag, wanneer wordt een borstvergroting vergoed door de verzekering?

Vanuit een basisverzekering heb je weinig kans op vergoeding. Alleen als de gevallen van dusdanig medische aard zijn heb je kans dat het wordt vergoed. Hierbij moet je denken aan vrouwen bij wie een borst geamputeerd moet worden of heel erg ongelijke borsten. In sommige gevallen vallen ernstige psychische en sociale klachten ook onder medische reden, maar deze moeten dan wel aantoonbaar zijn.
Met een aanvullende verzekering kan het zijn dat je de behandeling (deels) vergoed krijgt. Toch stellen veel verzekeraars ook hierbij nog de medische noodzaak centraal. Wel kan je met een verklaring van je plastisch chirurg iets voor elkaar krijgen. Als hij goed kan onderbouwen waarom het niet alleen cosmetische redenen, maar ook medische redenen zijn voor de behandeling heb je kans dat de verzekeraar een deel vergoed. Slechts enkele verzekeraars bieden een vergoeding voor een behandeling zonder medische indicatie. Deze vergoeding ligt tussen de honderd en duizend euro. Hiermee zal je nog steeds een fors deel zelf moeten betalen, want een borstvergroting in nederland kost zeker meer dan 2000 euro.

Als je geen dringende medische redenen hebt om een borstvergroting operatie te laten doen kun je maar beter alvast beginnen met sparen, want de kans dat je iets vergoed krijgt is erg klein. Wel kun je wat besparen door de verschillende klinieken te vergelijken en zo uiteindelijk het voordeligst uitkomen. Naast de prijs is de kwaliteit van de kliniek natuurlijk ook erg belangrijk.

http://faceland.nl