Vetlog
Image default
Bedrijven

Leer hoe u het beste beveiligingssysteem voor uw huis kiest!

Verschillende modellen en technologieën op de markt komen tegemoet aan de meest uiteenlopende behoeften voor de beveiliging van uw huis. Leer keuzes te maken op basis van uw levensstijl en te kiezen voor wat echt werkt!

Residentieel alarmsysteem met bewegingsdetector, geïntegreerde camera’s, elektrische hekken en rooksensor. Alarmsysteem installeren in uw woning biedt een verscheidenheid aan apparatuur, met de meest uiteenlopende prijzen en technologieën.

In dit artikel geven wij enkele tips en suggesties waarmee u rekening moet houden bij de keuze van wat het beste bij uw behoeften past, met de beste kosten/batenverhouding. Een alarmsysteem installeren is immers veel meer dan uw eigendom beschermen. Het is zorgen voor degenen die we liefhebben!

Waarom een alarmsysteem installeren?

Door de noodzaak van sociaal isolement als gevolg van de pandemie is onze aandacht verschoven naar het comfort van ons huis. En de bescherming van het huis en het gezin heeft alles te maken met de kwaliteit van het leven. Investeren in een alarmsysteem is dus een garantie voor het welzijn van ons gezin. En natuurlijk om ons te beschermen tegen de alarmerende geweldscijfers in de stedelijke centra.

De vooruitgang van de technologie heeft het mogelijk gemaakt verschillende oplossingen te ontwikkelen om het optreden van misdadigers af te remmen. En de alarmsystemen behoren tot de meest gewilde artikelen, vooral tijdens het vakantieseizoen, wanneer veel woningen leeg staan.

De juiste oplossing vinden

Bij het kiezen van het ideale beveiligingssysteem voor uw huis, is het essentieel om te beginnen met het beoordelen van uw levensstijl. Hebt u kinderen, huisdieren, brengt u veel tijd thuis door of reist u veel? Al deze vragen helpen bij het kiezen van het beste alternatief.

Rekening houden met het profiel van de bewoners

Dit is een andere cruciale stap bij de keuze van uw alarmsysteem. Om bijvoorbeeld voor het gebruik van bewegingssensoren te kiezen, moet worden nagegaan of iemand in het gezin de gewoonte heeft ’s nachts op te staan en rond het huis te lopen, omdat deze bewegingen het alarm kunnen activeren.

Er moet zelfs rekening worden gehouden met de grootte van het huisdier, dat in deze tijd in de woning kan rondlopen. Dit zijn omstandigheden die van invloed zullen zijn op de keuze van het type sensor en de wijze van installatie, om niet het ongemak van valse triggers te veroorzaken.

Gebruiksgemak

Het is ook zeer belangrijk een systeem te kiezen dat gemakkelijk te bedienen is. Idealiter zou iedereen die in het huis woont moeten kunnen leren hoe het moet worden gebruikt en hoe wachtwoorden gemakkelijk kunnen worden ingevoerd. De moderne apparatuur is gemakkelijk te bedienen en zeer intuïtief.

Een bekabeld of draadloos alarmsysteem installeren?

De bekabelde alarmen impliceren wijzigingen in het elektrisch netwerk. De draadloze modellen vermijden ongemakken en maken structurele ingrepen overbodig, maar het is noodzakelijk de batterij voortdurend te controleren om te voorkomen dat het huis onbeschermd is.

Anticiperen is mogelijk!

Een goede suggestie is om een bewegingssensor met geluidsalarm te installeren op het buitendeel van de woning. Dit maakt een waarschuwing voor ongewenst bezoek mogelijk, ontmoedigt de indringer en dient ook om de buren te waarschuwen dat er misschien iets aan de hand is.

Er zijn oplossingen te koop die diverse apparatuur omvatten, zoals geluidsalarmen en bewegingsmelders voor ramen. Zij kunnen al dan niet zijn aangesloten op een meldkamer die in geval van inbraak de politie belt.