Vetlog
Image default
Bedrijven

Steiger hout meubel winter trends

Wat is steigerhout?

Steiger hout meubel is meestal gemaakt van vurenhout met een originele afmeting van 30 x 200 mm. Steigerhout wordt het meeste gebruikt in de bouw. Echter is het gebruik van steigerhout in meubelen steeds populairder. Dit komt doordat steigerhout in combinatie met meubels een robuuste en massieve uitstraling geeft. Mensen die graag een industriële uitstraling willen maken snel gebruik van steigerhout voor het interieur. Steigerhouten tuin- en binnen meubels zijn ecologische milieuvriendelijke producten.

Steigerhout trends

Steigerhout zien we al jaren 10 jaar terug in onze tuinen en interieurs. Wat is nu het geheim van steigerhouten meubelen en wat zijn de trends binnen steigerhout. Het succesverhaal van steigerhout is een combinatie van het stoere uiterlijk en de aantrekkelijke prijs. Zo kost een tafel of een bed bij een woonwinkel al snel het dubbele van een op maat gemaakte steiger hout meubelstuk. Vaak worden een steiger hout meubel door lokale, enthousiaste meubelmakers met kleine werkplaatsen gemaakt en gratis thuis bezorgd, de gunfactor is daardoor hoog.

Onderhoud van een steiger hout meubel

Steigerhout kan het beste worden behandeld met steiger hout meubel beits, wel moet je ervoor zorgen dat je dit product op de juiste manier gebruikt. Verder kun je er ook voor kiezen om het steiger hout meubel onbewerkt te laten. Dit kan bijdrage aan een ruwere en onbewerkte look voor de inrichting van een huis. Echter is het aan te raden om wel een behandeling te geven aan het steigerhout, met voornaamste reden zodat het steiger hout meubel nog lang kan meegaan.

DIY steiger hout meubel

Een bankje van steigerhout. Door het steiger hout materiaal is het bankje geschikt voor buitengebruik. Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Het bankje in een zelfgekozen kleur verven of beitsen kan natuurlijk ook, dan gebruik je blank (onbehandeld) steigerhout. Via internet zijn er genoeg instructies te vinden voor het maken van een eigen steiger hout meubel.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/