Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Effectieve communicatie naar uw klanten

U als ondernemer zult zich vast wel eens afvragen, hoe kan ik nu mijn klanten bereiken. Het antwoord hierop is: Marketing. Dit begrip bent u waarschijnlijk al vaak tegengekomen. Marketing is de communicatie naar uw klanten en ook uw potentiele nieuwe klanten.

Vroeger ging het heel anders. Bedrijven hoefden zichzelf niet te promoten, er was één bakker, één slager en één groenteman in het dorp. De klanten kwamen vanzelf naar u toe. Tegenwoordig is dit heel anders. Consumenten hebben zoveel mogelijkheden gekregen dat ze een keuze moeten gaan maken. Dit is voor consumenten heel fijn, want ze kunnen hun producten specifiek uitkiezen. Voor bedrijven is de markt een stuk lastiger geworden, want je moet de klant kunnen overtuigen voor jou te kiezen.

Wat ten eerste heel belangrijk is, is de communicatie. Bedrijven moeten communiceren naar klanten en klanten moet terug kunnen reageren. Zo kan jij als bedrijf precies achter de behoefte van de klant komen. Hoe communiceer je nu in deze drukke samenleving? Je communiceert op de plek waar uw potentiele klanten het meest zijn: Het internet. Doormiddel van een eigen website en sociale media kunt u heel makkelijk uw klanten bereiken. Tegenwoordig gaat dit zelfs zo ver dat er professionele bedrijven zijn die u hierbij kunnen helpen. Zij maken voor u een interactie design. Dit is een website design waarbij gekeken wordt naar wat uw klant precies wilt en hoe deze website die behoefte kan vervullen.

Een website is een hele goede basis, maar als u toch nog dichterbij uw klant wilt komen kunt u ook nog kiezen voor een webapplicatie. Deze webapplicatie, ook wel ‘App’ kunnen uw klanten downloaden en toevoegen aan hun beginscherm van hun smart Phone. Doormiddel van een ‘App’ komt u heel dichtbij uw klanten en zullen ze uw bedrijf nauwkeurig in de gaten houden en u diensten en producten gaan gebruiken.

http://www.edit4u.nl

Gerelateerde artikelen

De werking van zonnepanelen

Thuisverzorging

Nieuwe kraan aanschaffen voor thuis