Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Het drukke schema van de mens

We hebben het ook altijd maar druk. Er moet veel gebeuren. Elke dag een gezonde maaltijd koken lijdt daar vaak onder. Een trend vanuit Amerika is om dit te compenseren met voedingssupplementen. Tegenwoordig is het populair om van alles extra te kunnen doen voor de gezondheid. Denk hier aan: vitaminen, mineralen, supplementen en superfoods. Allemaal met als doel je nog gezonder te kunnen maken.

Het was eens een dame uit New York haar idee om te bewijzen dat je met alles kunt afvallen zolang je maar de suiker en alcohol laat staan. Haar experiment ging als volgt, eet voor zeven dagen alleen nog maar pizza. Het resultaat? Ze is ook daadwerkelijk afgevallen. Is het gezond? Absoluut niet. Diëtisten waarschuwen dit ook niet na te doen. De gevolgen zijn niet fijn, zoals hogere bloeddruk. Daarnaast zijn de gevolgen ook nog eens permanent.

Door een week lang slechts pizza te eten mis je ontzettend veel vitaminen die je normaal wel binnen zou krijgen. Slechts de Vitamine D zal je nog binnen hebben gekregen, deze wordt in het lichaam zelf aangemaakt en heb je slechts UV-straling voor nodig.

 Diëten moet niet zo uit de hand lopen als dat van de dame uit New York. Enkele tekorten kunnen makkelijk worden gecompenseerd door supplementen, maar er zijn natuurlijk grenzen.

 Eerder genoemde superfoods en supplementen worden vaak gebruikt om net wat gezonder te kunnen zijn. Het is meestal een extraatje en niet vaak ook daadwerkelijk nodig. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Astaxanthine en pycnogenol. Voor sommige zijn het wondermiddelen voor andere doen ze niet zo ontzettend veel. Astaxanthine wordt beschouwt als het supersupplement tegen veroudering. Astaxanthine schijnt een natuurlijke bescherming te bieden tegen schadelijke ultraviolette straling van de zon. Deze schadelijke ultraviolette straling is vaak de hoofdoorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Pycnogenol zou weer moeten werken tegen onder andere oorsuizen. Natuurlijk werkt het niet voor iedereen even goed of hetzelfde.

http://www.topvitamins.nl