Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Tips om uw nieuwe computer goed te beveiligen

 

Wanneer u net een nieuwe computer heeft gekocht wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen zodat er niet zomaar een virus op komt. U wilt er voor zorgen dat de computer zo lang mogelijk mee gaat zonder problemen te veroorzaken en daar voor bent u aan het goede adres. Hier onder wat tips om te zorgen dat uw nieuwe laptop of pc vanaf het begin goed beveiligd wordt. Zo verminderd u de kans op virussen en onverhoopte problemen.

 

Virus beveiliging

De eerste tip die wij u kunnen geven voor het beveiligen van uw pc is om een antivirus programma te installeren. Een antivirus programma maakt het lastiger (dus niet onmogelijk) voor virussen om uw nieuwe pc of laptop binnen te dringen. Het programma scant ook regelmatig uw pc om zeker te weten dat er geen virussen op staan. Koop niet zomaar elke antivirus maar koop een goed programma van een bekend en betrouwbaar bedrijf. Zo loopt u het minste kans op problemen.

 

Regelmatige backup maken

Een tweede tip die we u kunnen geven voor het beveiligen van uw nieuwe pc of laptop is om regelmatig back-up te maken. In het onverhoopte geval dat u dan toch een virus oploopt kunt u de computer gewoon terugzetten naar een vorige versie van de back-up, waar het virus nog niet aanwezig was. In het ergste geval kunt u ook uw harde schijf formatteren, het besturingsprogramma opnieuw installeren en dan de back-up er weer opzetten. Dan is uw computer helemaal veilig en de andere computers in uw netwerk ook.

 

Bent u op zoek naar meer tips om uw nieuwe computer te beveiligen? Of twijfelt u of de computer wel toe is aan vervanging? Vaak is de levensduur van computers nog flink te verlengen door hem op te schonen of te repareren, bijvoorbeeld bij computer reparatie Leiden.

 

Gerelateerde artikelen

SEO Specialist – laten jouw website scoren in zoekmachines

vis gadgets

5 manieren om je gezicht egaler te maken