Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe bouw je de ideale app

Er zijn veel mensen die creatief genoeg zijn om iets te starten maar niet de kennis bezitten om iets te ontwikkelen. Denk aan de komst van mobiele apps, een zeer jonge branche waar momenteel veel potentie in zit. Steeds meer bedrijven digitaliseren hun toepassingen. Het ontwikkelen van een app hoeft niet meestal ver van huis te zijn, er zijn genoeg mensen die u bij dit proces kunnen helpen.

 

Dit zijn app ontwikkelaars of app developers. Meestal zijn het ICT- specialisten die zich gespecialiseerd hebben in het ontwikkelen en bouwen van apps voor de smartphones en tablets. Deze apps zijn speciaal gebouwd voor mobiele apparatuur en niet voor websites, apps worden vooral ontwikkeld om het gebruikersgemak op mobiele apparaten te vergroten. De meeste websites zijn niet gebouwd voor mobiele apparaten.  Het is belangrijk dat de app duidelijk en gemakkelijk te gebruiken valt onder de doelgropep van het bedrijf.

 

Het beroep applicatie ontwikkelaar wordt steeds belangrijker omdat er steeds meer apps van derde partijen bijkomen.  De vraag naar goede app ontwikkelaars neemt toe, het uitbreiden of ontwikkelen van moderne apps kan veel tijd in beslag nemen. Denk aan populaire game apps die veel tijd in beslag nemen. Net als websites worden apps meestal niet door een persoon ontwikkeld. Het kost veel werk en binnen het vak zijn er weer wat specialisaties waarin je, je als ontwikkelaar kan verdiepen.  Zoals bepaalde vormen van programmeren, JAVA, PHP of HTML.

 

In eerste instantie zal een app ontwikkelaar moeten overleggen met de opdrachtgever, wat de wensen zijn en de verwachtingen van de te bouwen app. Vervolgens stelt hij een plan van aanpak en bespreekt dat met de opdrachtgever. Bij alles wat een app ontwikkelaar doet staat functionaliteit hoog aangeschreven. Daarom zullen er veel testversies opgestuurd worden tijdens de ontwikkelingsfase voordat de app vindbaar is in de app-store.

https://www.edit4u.nl/