Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Afleiding; goed of slecht?

Heel veel mensen lijken van dit moment van lock down gebruik te maken. Want door deze lock down hebben we heel veel meer tijd, maar ook heel weinig te doen. Omdat het zo’n bijzondere situatie is, proberen we onszelf te verbeteren in deze tijd. We pakken nieuwe hobby’s op, leren nieuwe talen, gaan aan de slag voor een nieuwe zelfstudie en proberen fitter te worden door meer te sporten. De quarantainetijd lijkt dus echt omgeslagen in een tijd voor zelfverbetering.

Dit is op zich heel goed. Het is goed om jezelf bezig te houden en je daardoor af te leiden van de ernst van de situatie. Het is goed om iets nieuws te leren, zodat je je brein fit houdt. Het is goed om lekker te sporten, omdat je er gezonder van wordt en we dat allemaal in deze tijd goed kunnen gebruiken. En het is goed om uit deze negatieve tijd iets positiefs te halen. Wanneer je het doet uit zelfliefde, is het heel goed om deze dingen te ondernemen.

Het probleem is dat dit zelden het geval is. Vooral met het sporten. Men is niet tevreden met zichzelf en gaat daardoor aan de slag met het lichaam. Maar als je die veranderingen dan ook bereikt, word je niet per se heel veel gelukkiger. Sterker nog, mensen die hun doel bereiken en gewicht verliezen, blijken daarna ongelukkiger te zijn dan daarvoor.

Dit betekent niet dat je moet stoppen met sporten. Maar wees zacht voor jezelf. Doe het omdat je energie wilt krijgen, omdat je even de benen wilt strekken of omdat je de endorfine wilt krijgen die je brein aanmaakt. Anders kun je beter andere dingen doen om je af te leiden. Bijvoorbeeld muziekles online. In muziek kun je je ei kwijt en kun je jezelf even helemaal verliezen. Meld je aan bij een online muziekschool en ervaar de positieve effecten op je brein.

 

https://www.onlinedrumles.nl/