Vetlog
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat is SIP Trunk?

Nu de traditionele ISDN lijnen gaan verdwijnen is het belangrijk om je te oriënteren op een nieuw fenomeen: SIP Trunk. SIP kan omschreven worden als een computertaal die je gebruikt om een telefoongesprek te starten, wijzigen en beëindigen. Alles via de eigen reeds aanwezige telefonie hardware echter via SIP Trunk niet over een ‘traditionele’ telefoonlijn, maar via het datanetwerk. Een techniek die in de telecommunicatie gekozen wordt als alternatief voor ISDN. Met SIP Trunk kun je een besparing realiseren tot zo’n 50 % omdat alle dure ISDN abonnementen en netwerkkosten met SIP Trunk komen te vervallen. Ideaal wanneer de huidige (ISDN) telefooncentrale nog niet aan vervanging toe is.

Voordelen SIP Trunk

SIP Trunk kent veel voordelen. Een voordeel is al genoemd: kostenbesparing doordat er geen abonnementskosten aan verbonden zijn en de beheerskosten door gebruik te maken van SIP Trunk komen te vervallen. SIP Trunk is geschikt voor alle huidige telefooncentrales, waardoor je geen nieuwe telefoontoestellen nodig hebt. De Nederlandse Provider levert een hoge service, uitstekende kwaliteit en professionaliteit. De Nederlandse Provider zorgt via een kleine ingreep ervoor dat SIP Trunk via uw huidige zakelijke abonnement voor glasvezel, ADSL of VDSL internet een verbinding met het openbare telefoonnetwerk maakt. In principe kunt u via SIP Trunk een ongelimiteerd aantal telefoongesprekken gelijktijdig voeren. De beschikbare bandbreedte bepaalt de kwaliteit van het gesprek. Voor een goed te voeren gesprek is ongeveer 70-100 Kb bandbreedte nodig.

Belangrijk om te weten bij SIP Trunk

Wanneer u gebruik wilt gaan maken van SIP Trunk is het belangrijk om te weten hoeveel gelijktijdige gesprekken u wilt mogelijk maken. De Nederlandse Provider kan u in een gratis adviesgesprek op maat van de nodige informatie voorzien. Zodat u alleen de benodigde capaciteit inkoopt. Niet teveel en zeker niet te weinig zodat de kans op een ingesprektoon uiterst klein zal zijn. Omdat SIP Trunk voor de meesten nog erg onbekend is, geeft De Nederlandse Provider graag uitleg en advies op maat voor de zakelijke markt. U kunt dan al binnen enkele dagen aangesloten zijn op SIP Trunk om direct te profiteren van de vele voordelen van SIP Trunk.